Gör vackra bakelser av Havreflarn

God kväll på er... Hoppas att ni har haft en underbar helg! Jag har haft det supermysigt med födelsedagsfirande och bakning. Idag prövade jag på något nytt och spännande som blev till stor frestelse på fikabordet. Jag bakade spröda havreflarn som jag formade på olika sätt och fyllde med en härlig vanilj- & smörkräm innan jag "toppade" med mörk choklad. De blev till riktigt läckra bakelser som smakade så fantastiskt gott!


Det är otroligt roligt att göra havreflarn för det går att göra så mycket med dom! Man kan forma dom till skålar, strutar, båtar eller bevara dom platta och runda. De passar till bär, frukt, choklad, vanilj, maräng, glass, smörkräm m.m. Själva havreflarnet är superenkelt att göra, sedan är det bara låta kreativiteten flöda!


Det du behöver för att göra havreflarn är...

♥ 75 gram smör
♥ 1 dl havregryn
♥ 1 dl vetemjöl
♥ 1 dl socker
♥ 2 msk mjölk
♥ 2 msk ljus sirap
♥ 1/4 tsk bakpulver
... och så lite härlig vanilj!

Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Smält smöret i en kastrull och rör ner de andra ingredienserna
3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Vill du ha lite mindre havreflarn så klickar du ut smet ungefär lika stor som en femma, vill du ha lite större så kan du ta dubbelt så mycket!
4. Grädda i mitten av ungnen i ca 6-7 minuter så att flarnen får en fin färg
5. Låt de svalna i ett par minuter innan du formar dom... Använd gärna skålar eller glas för att göra fina former
Smörkrämen gjorde jag enkelt genom att vispa ihop:
♥ 100 g rumstempererat smör
♥ 2 dl florsocker
♥ 1 äggula
♥ 1 vaniljstång





Om ni någon gång gör detta så skicka gärna en bild till mig på [email protected], hade blivit så glad! Lycka till!

Men mums vad gott. Vart får du all inspiration ifrån? :D